fredag, september 04, 2015

Friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök


Sötpotatis är ju så gott, rätt tillagat. Ibland riskerar den att bli mosig och det är jag inte lika förtjust i. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan. Det blev gott.

Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Otroligt enkelt, men gott. 

2 portioner som helt vegetarisk rätt
3-4 sötpotatisar
1 rödlök
1 fetaost
1/2 dl solrosfrön
gräslök

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala sötpotatisarna. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade. Ta upp dem och låt dem rinna av på papper.

Häll solrosfröna i stekpannan. Rosta dem i den olja som finns kvar. Låt även dem rinna av på papper.

Hyvla rödlöken tunt, gärna med mandolin.

Lägg ut sötpotatisbitarna på en plåt. Strö över fetaost och solrosfrön. Sätt in i ugnen några minuter, så att fetaosten och rödlöken värms upp.

Strö hackad gräslök över och dekorera gärna med gräslöksblommor.


Inga kommentarer: