Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
måndag, maj 18, 2015
Asiatisk kycklingfärs i gemsallad
Asiatisk kycklingfärs i gemsallad är en enkel och smidig rätt, med asiatisk hetta. God att äta med händerna, om man så vill.
Bryn fyra hackade vitlöksklyftor lätt i lite olja. Tillsätt 500 g kycklingfärs. Fördela med en gaffel i pannan. När färsen blivit genomstekt tillsätter du två hackade chilifrukter (mängd beroende på hur het du vill ha färsen, gärna i olika färger.
Riv ingefära och pressa ut saften, ca 3 msk totalt. Blanda med en msk brun farin, två msk fisksås och saften från en pressad lime. (Gör dubbel sats om du vill ha extra sås vid sidan av.) Rör ner vätskan i färsen någon minut före servering. Smaka av med salt och peppar.
Fördela ut i gemsalladsblad. Garnera med hackad salladslök och koriander.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar