måndag, maj 18, 2015

Asiatisk kycklingfärs i gemsallad


Asiatisk kycklingfärs i gemsallad är en enkel och smidig rätt, med asiatisk hetta. God att äta med händerna, om man så vill.

Bryn fyra hackade vitlöksklyftor lätt i lite olja. Tillsätt 500 g kycklingfärs. Fördela med en gaffel i pannan. När färsen blivit genomstekt tillsätter du två hackade chilifrukter (mängd beroende på hur het du vill ha färsen, gärna i olika färger.

Riv ingefära och pressa ut saften, ca 3 msk totalt. Blanda med en msk brun farin, två msk fisksås och saften från en pressad lime. (Gör dubbel sats om du vill ha extra sås vid sidan av.) Rör ner vätskan i färsen någon minut före servering. Smaka av med salt och peppar. 

Fördela ut i gemsalladsblad. Garnera med hackad salladslök och koriander.

Inga kommentarer: