söndag, januari 11, 2015

Crème brûlée med passionsfruktssås


Gårdagens dessert blev en crème brûlée med frasigt täcke tillsammans med en lite passionsfruktssås.

Till två portioner rör du ihop tre äggulor med 30 g strösocker. Koka upp 2 dl vispgrädde, 1/2 dl standardmjölk tillsammans med en halv urskrapad vaniljstång (både stången och skrapet). Koka upp. Låt svalna. Häll ner gräddmjölken i äggulsröran och rör försiktigt. Häll upp i portionsskålar. Sätt sedan in skålarna i 95-gradig ugn (håll gärna koll på värmen med hjälp av en termometer!) tills smeten har stannat (ca en timme). Täck med rörsocker och bränn med brännare.

Servera gärna med en passionsfruktssås. Gröp ur en passionsfrukt och blanda med 1 dl vatten. Smaka av med socker. Koka upp och sila. Låt svalna.

Inga kommentarer: