Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
onsdag, december 31, 2014
Asiatiska kycklingspett med jordnötssås
Barnen var först lite tveksamma inför kycklingspett med jordnötssås, men efter att ha smakat var de eld och lågor. Den här jordnötssåsen är väldigt enkel att göra!
Riv en dm ingefära (det är helt OK att skalet är kvar) och 2 vitlöksklyftor. Blanda med en hackad röd chilifrukt och 3 msk hoisinsås. Skär fyra kycklingfiléer i mindre bitar, salta dem och lägg dem i marinaden. Låt stå i kylen minst en halvtimme. Stek dem sedan snabbt i rikligt med olja i en het panna. Trä kycklingbitarna på spett och kör dem i 150-gradig ugn ca 10 minuter (provskär en tjock bit för att kolla om bitarna är klara eller använd termometer).
Till jordnötssåsen blandar du 5 msk jordnötssmör (helst "riktigt" och inte den söta amerikanska varianten - jag använde ekologiskt jordnötssmör från Green Choice med 99,3% jordnötter) med 5 msk hoisinsås och 1-2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger). Blanda och späd med vatten till lagom konsistens.
Servera med nykokta nudlar, morotsbitar och ev lite salladslök.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar