söndag, december 14, 2014

Glutenfria fröbullar


För tillfället försöker jag äta mycket grönsaker och samtidigt undvika vetemjöl. De här fröbullarna har blivit favoriter. Inspiration kommer från Nillas Kitchen, men jag har ändrat lite i receptet.

Blanda 30 g hela psylliumfrön, 50 g hela linfrön, 60 g solroskärnor, 60 g pumpakärnor och 450 g kallt vatten. Låt stå en timme.

Blanda 85 g fint majsmjöl, 20 g fiberhusk, 1 msk bakpulver och 1/2 tsk salt. Häll ner i fröröran genom en sil och blanda direkt. Fortsätt blanda några minuter. Låt sedan smeten svälla en kvart.

Blöt händerna med vatten och forma ca 10 små runda bullar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och låt dem gräddas i 225-gradig ugn 30-35 minuter. Låt svalna helt innan du skär i dem.

Inga kommentarer: