Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, november 02, 2014
Rödbetsbiffar med citronmajonnäs och pepparrotsmajonnäs
Jag gillar vegetarisk mat allt mer. Ikväll blev det rödbetsbiffar med citronmajonnäs och pepparrotsmajonnäs.
Jag finrev det mesta i matberedaren: fem stora rödbetor, en gul lök, tre dl kokta kikärtor, två vitlöksklyftor och en bit parmesanost (ca 2 dl färdigriven). Sedan blandade jag i tre msk majsmjöl, rivet skal från en citron, 2 tsk salt, svartpeppar och till sist tre ägg.
När jag formade biffarna med händerna tryckte jag ut överflödig vätska. Biffarna fick steka i rikligt med smör på medelvärme (de bränns lätt).
Till majonnäsen vispade jag en äggula, en tsk dijonsenap och 1 tsk vitvinsvinäger. Efter hand vispade jag ner ett par dl rapsolja. Hälften av majonnäsen blandade jag med rivet citronskal, citronsaft och lite japansk soja. Hälften blandade jag med riven pepparrot.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Jag håller med dig ;)
Skicka en kommentar