söndag, november 23, 2014

Mascarponebakade blåbär med lime


"Till helgen vill jag baka något själv", sa Iza häromdagen. I en av Tina Nordströms kokböcker hittade hon ett recept, som vi sedan gjorde om lite. Iza fick själv läsa receptet, separera äggulan från äggvitan och så vidare. Det fixade hon fint!

Skölj två paket färska blåbär och lägg i en skål. Blanda ner rivet skal och saft från en lime, två msk mandarinsaft och en tsk brun farin. Fördela i fyra små portionsskålar. Spara lite blåbär att garnera med.

Blanda en burk mascarpone (250 g), med 1 tsk vaniljsocker, 4 tsk brun farin och 2 äggulor i en skål. Fördela smeten över blåbären. Strö över lite brun farin. Grädda i 250-gradig ugn ca 5 minuter tills det börjar bubbla i ostsmeten. Garnera med blåbär och servera direkt.

Inga kommentarer: