söndag, oktober 19, 2014

Knaprig lammsallad med jordnötter, mynta, lime och röd chili


Igår provade jag att göra Anna och Fanny Bergenströms knapriga lammsallad med jordnötter, mynta, lime och röd chili. Den blev riktigt god. Knaprig är en bra beskrivning.

Blanda 4 msk pressad limesaft, 2 msk fisksås, 2 tsk sesamolja, 2 tsk strösocker och 1 msk vatten till såsen.

Fräs 1 msk riven ingefära och 2-3 rivna vitlöksklyftor i 2-3 msk olivolja. Lägg i 400 g lammfärs och fräs tills vätskan avdunstat. Tillsätt 1 msk fisksås och 1-2 msk honung. Fräs tills färsen fått fin färg.

Skala och tärna en gurka fint. Kärna ur och hacka 1-2 mild röd chilifrukt. Finstrimla 3 salladslökar. Hacka mynta och koriander, 4 msk av varje. Hacka 2 dl jordnötter. Rosta 3 msk sesamfrön i en stekpanna. Blanda allt tillsammans med färsen och häll över en del av såsen.

Servera med salladsblad, limeklyftor och resten av såsen.

Inga kommentarer: