Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, september 28, 2014
Chimichurri
Det var länge sedan vi åt chimichurri och jag hade nästan glömt hur gott det är. Smakrikt med hetta.
Varianten på chimichurri som jag gjorde igår bestod av fint hackade ingredienser: 3 msk koriander, 3 msk bladpersilja, 2 msk oregano, 4 vitlöksklyftor, 2 små schalottenlökar, 3 msk grön paprika, 1/2 msk röd chilifrukt och en urkärnad tomat. Blanda hacket med 1 dl olivolja, 1 msk limesaft, 3 msk vitvinsvinäger, 1 tsk salt och lite svartpeppar. Låt stå och dra i åtminstone en timme.
Vi åt chimichurrin som sås till entrecôte på en bädd av tomatskivor. Jag gjorde lite hemmagjorda pommes frites också.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar