Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, mars 10, 2013
Citronbröd
Jag hittade ett intressant recept på citronbröd i senaste numret av Baka. Det blev ett saftigt bröd som fick mig att längta (ännu mer) efter sommaren.
Rör ut 20g jäst i 5 dl vatten. Tillsätt 1 msk olivolja, rivet skal av två citroner, 540g vetemjöl (9 dl), 180g durumvete (3 dl) och 20g salt (1 msk). Bearbeta i degmaskin minst 20 minuter. Låt jäsa en timme. Olja två små skålar och dela upp degen i dem. Låt jäsa ytterligare en timme.
Värm ugnen till 250 grader och ställ in en plåt samt en ugnsfast form (sin tål temperaturskillnader och inte spricker) i botten på ugnen.
Tippa över bröden på bakplåtspapper. Dekorera med två rengjorda citroner skurna i tunna skivor samt med flingsalt. Lägg pappret med bröden på den varma plåten och sätt in i ugnen. Lägg några isbitar i ugnsformen och sänk temperaturen till 175 grader på ugnen.
Grädda ca 35-40 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar