Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
måndag, mars 04, 2013
Chokladkaka med nougat och hasselnötter
I helgen gjorde jag en chokladkaka med nougat och hasselnötter, utifrån ett recept som jag hittade i Allt om Mat.
Hacka 50g hasselnötter (jag rostade dem också eftersom jag är allergisk). Lägg dem i botten på en smord form med bakplåtspapper och löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Smält 100g smör i en kastrull. Vispa ner 2 ägg, 2 dl strösocker, 3 msk kakao och 1 1/2 dl vetemjöl. Häll över hasselnötterna. Skär 100 g dubbelnougat i bitar och fördela över smeten. Grädda i 175-gradig ugn ca 12 minuter. Låt svalna.
Rosta 100g hasselnötter i en torr stekpanna. Gnugga bort skalet med hjälp av exemeplvis en handduk. Smält 1 dl strösocker tillsammans med 1 tsk citronsaft och 1 tsk vatten. Rör ner nötterna. Ta sedan upp själva nötterna och fördela på bakplåtspapper. Låt svalna.
Pudra kakan med kakao och strö över nötterna. Servera med lättvispad grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar