Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
fredag, juni 29, 2012
Sommarens favoritbröd
Sommarens favoritbröd är ett lite festligare bröd, som är väldigt enkelt att göra. De blir mjuka och fina inuti och hårda på ytan. Goda att värma upp i ugnen igen innan de ska ätas, så att de återfår sin knapriga yta.
Blanda ut 25 g jäst i 5 dl fingervarmt vatten. Rör ner 1 d naturell yoghurt. Rör därefter ner 1 msk honung, 2 tsk salt och 2 msk olivolja. Rör ner 6 dl vetemjöl special och därefter ytterligare 6 dl. Arbeta inte degen speciellt mycket. Låt den lösa degen jäsa under bakduk drygt en timme.
Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Gör 16 bullar (degen är kletig!) och doppa dem i lite mjöl innan du lägger dem på plåten. Skvätt vatten över dem med en pensel och strö över grovt salt samt sesamfrön (eller vallmofrön eller annat). Grädda i 225-gradig ugn ungefär en kvart.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Tack, de här ser smarriga ut och det verkar vara ett relativt enkelt recept dessutom. Ska testa i helgen.
Skicka en kommentar