Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, juni 03, 2012
Rabarberkaka med kardemumma och vit choklad
Idag gjorde jag en rabarberkaka med kardemumma och vit choklad. Jag hittade den hos Kardemummagumman.
Vispa två ägg och 2 dl strösocker fluffigt. Blanda 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk nystött kardemumma, 2 tsk bakpulver och 3 dl vetemjöl. Rör ner i smeten och blanda till en jämn smet. Rör i 2 dl mjölk och 125 g smält smör. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Skala och skiva två rabarberstänger. Stek bitarna mjuka i 50 g smör, 0,5 dl socker och 2 krm kanel. Hacka 70 g vitchoklad grovt och strö ut över smeten. Klicka ut rabarberbitarna och spadet i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, 35-40 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar