söndag, juni 03, 2012

Rabarberkaka med kardemumma och vit choklad


Idag gjorde jag en rabarberkaka med kardemumma och vit choklad. Jag hittade den hos Kardemummagumman.

Vispa två ägg och 2 dl strösocker fluffigt. Blanda 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk nystött kardemumma, 2 tsk bakpulver och 3 dl vetemjöl. Rör ner i smeten och blanda till en jämn smet. Rör i 2 dl mjölk och 125 g smält smör. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Skala och skiva två rabarberstänger. Stek bitarna mjuka i 50 g smör, 0,5 dl socker och 2 krm kanel. Hacka 70 g vitchoklad grovt och strö ut över smeten. Klicka ut rabarberbitarna och spadet i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, 35-40 minuter.

Inga kommentarer: