Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, september 18, 2011
Jätteräkor med mangosallad och ingefärssås
Igår kväll åt vi jätteräkor med mangosallad och ingefärssås.
Jag marinerade de tinade råa jätteräkorna i saften från fem limefrukter, en hackad röd chilifrukt, en tsk honung, några msk olivolja och fyra vitlöksklyftor.
Till mangosalladen hackade jag en mango, 1 dm skalad och urkärnad gurka, 1 dm skalad squash och en halv rödlök i små bitar. Sedan blandade jag dem med saften från en halv citron, en msk sweet chilisås, två msk olivolja och ett knippe färsk hackad koriander.
Till detta åt vi en ingefärssås gjord på en burk crème fraiche, en dm skalad och riven ingefära, en tsk honung, svartpeppar och rikligt med salt.
Jätteräkorna stekte jag hastigt i en wokpanna tills de fick fin röd färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej
Jag har en inbjudan till tastecasting i Malmö med Santa Maria till dig. Hur skickar jag den bäst?
Hälsningar
Charlotte Benjaminsson
Skicka en kommentar