söndag, september 18, 2011

Jätteräkor med mangosallad och ingefärssås


Igår kväll åt vi jätteräkor med mangosallad och ingefärssås.

Jag marinerade de tinade råa jätteräkorna i saften från fem limefrukter, en hackad röd chilifrukt, en tsk honung, några msk olivolja och fyra vitlöksklyftor.

Till mangosalladen hackade jag en mango, 1 dm skalad och urkärnad gurka, 1 dm skalad squash och en halv rödlök i små bitar. Sedan blandade jag dem med saften från en halv citron, en msk sweet chilisås, två msk olivolja och ett knippe färsk hackad koriander.

Till detta åt vi en ingefärssås gjord på en burk crème fraiche, en dm skalad och riven ingefära, en tsk honung, svartpeppar och rikligt med salt.

Jätteräkorna stekte jag hastigt i en wokpanna tills de fick fin röd färg.

2 kommentarer:

C sa...

Hej
Jag har en inbjudan till tastecasting i Malmö med Santa Maria till dig. Hur skickar jag den bäst?
Hälsningar
Charlotte Benjaminsson

Pia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.