Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, september 04, 2011
Grillad ryggbiff med bön- och blomkålssallad
Igår kväll åt vi grillad ryggbiff med bön- och blomkålssallad.
Ryggbiffsskivorna fick marinera ett par timmar i japansk soja, rivet citronskal, färska kryddor (salvia, timjan och rosmarin) och lite no 5 (umamikrydda på tub - gott!).
Till salladen kokte jag finhackad blomkål väldigt snabbt (en halv minut?), sedan blandade jag den med kikärtor, vita bönor, hackad rödlök, lite finhackad tomat, hackad confiterad citron (se tidigare inlägg!), rostade solrosfrön, citronsaft, avokadoolja, hackad bladpersilja och hackad koriander. Och salt och peppar. Smakkombinationen blomkål och rostade solrosfrön var speciellt lyckad, tycker jag.
Till detta åt vi en kall sås med crème fraiche, sambal oelek, honung, salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar