söndag, april 25, 2010

Revben från Remsans bistro


Det är härligt att ha trädgård och kunna grilla. Ikväll fixade Magnus grillade revben. Receptet hittade han på bloggen Remsans bistro och tydligen kommer det från Allt om Mat från början. Revbenen blev väldigt väldigt goda. Möjligtvis skulle man gjort dem lite starkare.

Lägg hela sidan med revben (1,5 kg) i en stor gryta. Du kan också dela den i två bitar. Täck med ca två liter buljong och låt koka i en timme. Ta upp revbenen och pensla med glaze.

Smält 1 dl strösocker i en tjockbottnad kastrull på medelvärme till ljusbrun färg. Tillsätt 1 dl balsamvinäger försiktigt och koka upp. Tillsätt 1 dl koncentrerad kalvfond, 4 dl vatten och fyra kvistar färsk rosmarin. Koka 10-15 minuter, tills drygt 2 dl återstår. Dra av från plattan och låt kallna under lock. Ta upp rosmarinkvistarna, pensla och grilla!

1 kommentar:

Remsan sa...

Håller med. Kan tänka mig att smaksätta glazen med både chili och vitlök. Kul att det blev gott!