torsdag, december 10, 2009

Maraboufudge


Igår gjorde Iza och jag Maraboufudge, ett recept som jag hittat på bloggarna Mat så klart och Kryddburken. Den blev väldigt söt, men/och god. Iza ville inte ta av overallen, så hon gjorde julgodis fullt påklädd.

Blanda 3 dl vispgrädde, 3 dl strösocker och 1 dl sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner 50 g smör och 2 msk honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner 100g mjölkchoklad (jag tog lite mer än så) och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en form ca 15x25 cm om du vill ha en högre fudge. Klä formen med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det låter lite sött, man kanske kan byta ut till mörk choklad?

Pia sa...

Jo, både Magnus och Iza tyckte att den blev för söt, så jag fick tyvärr äta upp allt godis själv. :-)

Det står att man kan välja vilken choklad man vill. Mörk kanske blir bra.