Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
måndag, november 02, 2009
Rosmarinäpplen
Jag har köpt Sanna Töringes härliga bok Vintermat, med inspirerande foton!
I helgen provade vi rosmarinäpplen, som tydligen kommer från restaurang Tempo.
Man skalar äpplen och klyftar dem tunt. Därefter steker man äpplena i smör i en stekpanna, strör över råsocker/farinsocker, rör tills sockret nästan börjar karamelliseras och då häller man på en skvätt vispgrädde. Till sist lägger man i en kvist färsk rosmarin. Äpplena serveras med exempelvis vaniljglass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Sugen på jul? ;)
Ja, redan... :-)
Det verkar vara en fin bok. Kan man verkligen motivera hur många kokboksköp som helst?? Det börjar svämma över... Men kul är det :)
Äpplena var också smarriga! Nu har jag ju fått prova på en massa av dina senaste recept... ibland har man det allt bra ;)
Den boken skulle jag absolut vilja ha i julklapp. Andra årstider finns det ju hur mycket säsongsråvaror som helst, men vintermat är ju lite annorlunda.
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar