torsdag, juli 24, 2008

Klassisk kardemummakaka


Igår gjorde jag Drakamöllans klassiska kardemummakaka. Tyvärr blev den lite "döbakad" - vår gasugn är inte den bästa att baka i, om jag nu kan skylla på det. Omgivningen var dock snäll och hävdade bestämt att "åh, jag tycker att det är så gott när det är lite döbakat" och "det är inte döbakat så att det stör".

Rör 100g smör, 2 1/2 dl socker och ett äggpösigt, gärna med elvisp. Blanda ner 1-2 msk stött kardemumma. Tillsätt 5 dl vetemjöl blandat med 2 tsk bakpulver varvat med 2 1/2 dl mjölk eller filmjölk. Blanda väl och häll smeten i en smord tvålitersform. Strö över pärlsocker (jag skulle säga att man hellre skulle göra detta efter att kakan gräddats en stund, så att sockret inte smälter ner i kakan). Grädda i 175 gradig ugn ca 45 minuter.

Inga kommentarer: