söndag, oktober 22, 2006

Fyllda kycklingfiléer och basilikaspagetti


Igår kväll bjöd Anne-Sofie och Paul på en jättegod middag - heta fetaostgratinerade räkor till förrätt, fylld fläskfilé och ugnsstekt potatis till huvudrätt och vaniljglass med hallonsås och chokladkräm till efterrätt. Mmmm....!

I fredags ordnade Magnus en rätt med fyllda kycklingfiléer och basilikaspagetti. Det var också riktigt gott!

Fyll kycklingfiléer med mozzarellaost, hackade soltorkade tomater och lite pesto. Sy ihop filéerna med mattråd, salta och peppra och stek i en panna. Koka spagetti i ca 3-4 minuter (hälften av ordinarie tid). Fräs två skivade vitlöksklyftor i tre msk olivolja i en panna. Klipp ner en kruka färsk basilika och rör runt. Häll på två dl vatten och stoppa i en tärning hönsbuljong. Låt puttra en stund och smaka sedan av med ca en tsk balsamvinäger. Häll ner pastan i buljongen och låt koka några minuter. Rör ner en kartong delade cocktailtomater mot slutet. Servera med rikligt med riven parmesanost och rostade pinjenötter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har läst i olika recept att man kan efter gräddningen pensla bröden med smält smör eller mjölk för att få blank yta.

Eva