Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
söndag, september 03, 2006
Oxfilé och en sallad med majrovor och mangold
Igår bjöd jag Magnus på oxfilé och en sallad med majrovor och mangold. Senare på kvällen var vi tillsammans med Thekla och såg filmen "Efter bröllopet". Den var väldigt bra - gripande!
Till salladen sköjde och klyftade jag franska majrovor som sedan fick koka i saltat vatten tillsammans med lite smör. När de blivit lagom mjuka hällde jag av vattnet, saltade, pepprade. Rovorna fick sedan fräsa en liten stund tillsammans med mangold och ytterligare smör i kastrullen. Därefter blandade jag dem med ärtskott, färsk timjan och pumpakärnor (som jag rostat i en stekpanna).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar