Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
onsdag, augusti 09, 2006
Entrecôte, pommes frites och chimichurrisås
Igår kväll åt vi entrecôte, pommes frites och chimichurrisås.
Till såsen rörde Magnus ihop sex pressade vitlöksklyftor, 3 msk paprikapulver, 1 tsk cayennepeppar, 3 msk balsamvinäger, 1 msk krossad rosépeppar, 2 msk hackad färsk oregano, 2 msk hackad persilja, tre msk olivolja och salt. Röran blandade han sedan med lika stor mängd crème fraiche. Såsen blev kryddig, men ändå förvånansvärt mild med tanke på vad som ingår.
Till rätten åt vi en frisk sallad på mizunablad (en asiatisk salladssort som vi aldrig hade smakat förut - god!), halverade cocktailtomater, en skivad avokado, pressad citron, citronolja, risvinäger, havssalt och nymald svartpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar