tisdag, juli 04, 2006

Kalvfilé i senapssås med raggmunkar

Till huvudrätt blev det kalvfilé i senapssås tillsammans med raggmunkar. Egentligen skulle det vara rådjursfilé, men det gick inte att få tag på. Receptet är beräknat till fyra personer.

Skiva fyra minigurkor tunt. Skala och skiva 2 scharlottenlökar. Blanda gurkan och löken med 2 1/2 dl mellangrädde, 2-3 msk dijonsenap och 1 msk vitvinsvinäger. Värm 5-10 minuter och tillsätt lite maizenamjöl så att såsen tjocknar.


Putsa köttet och skär det i tjocka skivor. Salta, peppra och stek i en het stekpanna. Lägg köttet i den avsvalnande såsen och låt dra tills resten av maten är klar.

Skala och riv 500-600 g potatis och låt den dra i kallt vatten. Finhacka en halv gul lök och stek denna lätt i en panna. Vispa upp ett ägg. Blanda i 1 tsk salt, 1 1/2 msk maizenamjöl, den avrunna potatisen och löken. Hetta upp flera stekpannor och stek små raggmunkar i smör.

Servera tillsammans med grytan och garnera med ärtskott.

Inga kommentarer: